ماده مخدر تسبیح

تبلیغات

اعتیاد

وبلاگ-کد لوگو و بنر

ماده مخدر تسبیح

يك آسيب شناس در گفت‌وگو با فارس:
مصرف ماده مخدر «تسبيح» موجب سكته مغزي مي‌شود

خبرگزاري فارس: يك آسيب‌شناس گفت: ماده مخدر تسبيح نوع جديدي از آمفتامين است كه عوارضي از جمله سكته‌هاي مغزي و از دست دادن حس بويايي و چشايي را منجر مي‌شود

جام جم آنلاین: تولیدکنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر که در پی راههای جدید برای وارد کردن محصولات خود به بازار مصرف و کسب سود هستند ماده مخدر جدیدی با عنوان «تسبیح» تولید و عرضه کرده اند.
دکتر مجید ابهری در گفتگو با مهر با اعلام این مطلب افزود: این ماده مخدر جدید همان آمفتامین است که پایه اولیه برای ساخت شیشه است و در فرایند جدید فقط شکل و نام آن عوض شده است.
این آسیب شناس با اشاره به اثرات مخرب و مرگبار این ماده مخدر بر جسم فرد مصرف کننده گفت: این ماده از دانه های گرد که به وسیله رشته هایی از جنس خود به هم پیوسته درست شده مخلوطی از آمفتامین و شیشه است که با 2 یا 3 اسید بسیار خطرناک ترکیب شده و به این شکل تسبیح مانند درآمده است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران یادآور شد: فرآیند ورود این ماده مخدر با نام و شکل جدید دقیقاً در ادامه همان تغییر نام شیشه به «تینا» و «مت» است که یکی از راهکارهای به کار گرفته شده از سوی قاچاقچیان برای فروش بیشتر محصولات خود است.
«شیشه» که بعد از ورود به بازار تحت عناوین اعتیادآور نبودن، ضرر نداشتن برای سلامتی و شادی آوری، مفید بودن برای تمرکز و فعالیتهای فکری مشتریان زیادی از میان مصرف کنندگان مواد مخدر برای خود دست و پا کرده بود بعد از آگاهی رسانی رسانه ها در رابطه با مضرات آن و اقدامات پیشگیرانه ستاد مبارزه با مواد مخدر بخشی از بازار مصرف خود را از دست داد.
به همین دلیل هم عرضه کنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر تلاش کردند با تغییر شکل ، رنگ و نام آن بار دیگر این ماده مخدر خطرناک را با قالبی جدید به بازار مصرف وارد کنند.
دکتر ابهری تاکید کرد : ماده مخدر جدیدی که با نام «تسبیح» معروف شده است به شکل دهانی و کشیدنی مصرف می شود و استفاده دهانی آن موجب تاثیر فوری بر مغز خواهد شد که این شیوه مصرف عوارضی مانند سکته مغزی ، فراموشی ، کاهش شدید نور چشم و از بین رفتن حس چشایی را در پی خواهد داشت.
این آسیب شناس با اشاره به نقش مهم رسانه ها در رابطه با آگاهی بخشی در این باره گفت: باید با اطلاع رسانی سریع و آموزش گروههای پرخطر هر چه سریعتر آنها را نسبت به خطرات غیر قابل جبران این ماده مخدر و دیگر مواد مشابه آشنا کرد.

 

سيد حسن احمديان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» افزود: خانواده‌ها و مسئولان كشور بايد به فكر باشند تا توليد كنندگان و قاچاقچيان مواد مخدر از راه‌هاي جديدي براي وارد كردن محصول خودشان به بازار استفاده نكنند.
وي ادامه داد: افرادي كه پخش كننده مواد مخدر هستند براي بهتر كردن وضعيت اقتصادي خود و دوستانشان در داخل و خارج از كشور به نوعي تلاش مي‌كنند كه از راه‌هاي نادرست به سرمايه‌هايي برسند و جوانان كشور را به مواد مخدر آلوده ‌كنند.
اين آسيب شناس اظهار داشت: امروزه كيوسك‌هايي نيز وجود دارد كه مواد مخدر مي‌فروشند و خودشان نيز نمي‌دانند كه چه مي‌كنند و بعد از مدتي گرفتار مي‌شوند.
احمديان بيان كرد: در حال حاضر ماده مخدر جديدي به نام تسبيح به بازار آمده است. اين ماده مخدر جديد همان آمفتامين است كه از مواد اوليه‌اش را براي ساخت شيشه و آيس استفاده مي‌كردند و فقط شكل و اسم آن تغيير پيدا كرده است. مصرف‌كننده هم فكر مي‌كند كه چيز جديدي آمده و نمي‌داند كه اين همان آمفتامين با نوع جديد است.
وي اضافه كرد: ماده مخدر تسبيح اثرات مخرب و سنگيني در جسم و روح افراد مي‌گذارد و شكل آن مانند دانه‌هاي گرد به صورت رشته‌هايي از جنس آمفتامين است و در نهايت ماده مخدر تسبيح مخلوطي از امفتامين و آيس است كه با 2 يا 3 اسيد بسيار خطرناك تركيب مي‌شود و در اختيار مصرف‌كننگان آن قرار مي‌گيرد.
اين آسيب شناس افزود: تقريباً قاچاقچيان بعد از اينكه شيشه را وارد بازار كردند، با اين عنوان كه شيشه اعتيادآور نبوده، ضرر ندارد، براي شادي و نشاط افراد مؤثر است و تمركز براي فكر كردن به آدم‌ها مي‌دهد در حقيقت با همين اطلاعات غلط، تعدادي از جوانان را جذب كرده و معتادشان كردند.
احمديان اظهار داشت: اغلب سازمان‌هاي آسيب‌هاي اجتماعي، NGO ها، جرايد و خبرگزاري‌ها بايد درباره اين ماده مخدر اطلاع رساني كرده و مضرات آن را بيان كنند تا از مصرف كردن اين مواد در جوانان پيشگيري شود.
وي بيان كرد: وقتي كه مردم از اين مواد مخدر مطلع مي‌شوند، نكته مثبتي ايجاد مي‌شود زيرا خيلي از اين مشكلات بر اثر اطلاعات ناكافي و ناآگاهي‌هاي مردم صورت مي‌گيرد. با اين اطلاع‌رساني افرادي هم كه معتاد به مواد مخدر قديمي‌تر هستند، ديگر به مواد جديدي مثل كراك، آيس، تسبيح و نخ نيز روي نمي‌آورند و همين نكته باعث كاهش آسيب مي‌شود.
اين آسيب شناس گفت: مافياي مواد مخدر بيكار نمي‌نشينند قاعدتاً مواد مخدري با تغيير نام و شكل در قالب جديدي وارد بازار مي‌كنند و تا وقتي كه مردم از طريق رسانه‌ها و صدا و سيما آگاه شوند عده زيادي گرفتار مواد مخدر جديد مي‌شوند.
احمديان افزود: ماده مخدر تسبيح، ماده‌اي است كه مصرف‌كنندگان به شكل خوراكي و كشيدني و هم به شكل شيشه از آن استفاده مي‌كنند اين ماده اين تأثيري بسيار قوي و آني بر روي مغز دارد و اين شيوه مصرف عوارضي مانند سكته‌هاي مغزي و از دست دادن حس‌هاي چشايي و بويايي در فرد را منجر مي‌شود.
وي ادامه داد: ماده مخدر تسبيح باعث مي‌شود كه مصرف كننده در يك حالت فراموشي قرار ‌گيرد و وقتي كه گرفتار آن شد راه برگشتي برايش وجود نخواهد داشت.




مطالب مرتبط
.